Akaroa - Dunedin - Doubtful Sound

Akaroa

Akaroa er en halvø tæt på Christchurch, hvor vi startede med at få udleveret vores lejede Motor Home. Akaroa er et hyggeligt laid-back kystcommunity, hvor man daser og nyder livet ved havet. En særlig attraktion er, at i bugten ud for Akaroa holder den lille Hector’s Dolphin til. Det er verdens mindste delfin og den er glad for at svømme rund blandt mennesker. Vi sejlede ud og fik våddragter på og kom ned i det rigtig kolde vand lige der, hvor der var en gruppe delfiner. Vi fik næsten en time i vandet, mens delfinerne igen og igen kom hen til os og svømmede rundt mellem os. Det var en ret unik oplevelse.

Dunedin

Længst mod syd ligger byen Dunedin og halvøen Otago den yderste spids af Otago kan man finde ret unikt dyreliv. Albatrossen kommer ind og yngler der og en af verdens sjældneste pingviner, den guløjede pingvin, yngler også der. Vi så pingviner (og fik et smugkig fra en nedgravet tunnel ind til en unge, der stod og ventede tålmodigt på at mor og far skulle komme hjem fra havet med mad). Vi så også albatrosserne – både på jorden og mens de lettede og landede i stiv kuling. Det er åbenbart lettere at lette end at lande i kraftig blæst... På et tidspunkt var der 6 albatrosser i luften samtidig. Meget imponerende.

Doubtful Sound

Ude ved vestkysten på sydøen findes Westland, et svært tilgængeligt landskab af bjerge og fjorde skabt under den seneste istid. Captain Cook sejlede som den første forbi og døbte en af fjordene ”Doubtful Harbor”, da han frygtede, at han ikke kunne komme ud igen for sejl pga. den hårde vestenvind, hvis han gik ind i fjorden. Så han sejlede til sin besætnings store fortrydelse videre. Vi kunne imidlertid tage en bus og en motorbåd helt inde fra starten af Doubtful Sound og ud til det Tasmanske Hav. Det var nogle betagende timer i et ufatteligt smukt landskab, hvor der kommer meget få mennesker.

Seneste kommentarer

30.07 | 00:29

Jeg hedder Mads elk og min morfar var Torben elk ? Er vi så i familie. ?

23.11 | 12:51

Hej til Emil !!

Det ser da fantastisk ud - flot program.
Mindelser om din fars elektroniske terning fra da han var en smule ældre end dig!
Sjovt at se - tak for kigget.
Farmor og farfar

08.02 | 01:09

Ja, vi nyder det også i fulde drag. Vi ses snart.

07.02 | 11:29

Hej Alle sammen

Jeg har skrevet en kommentar ret tidligt i jeres ferie men den er vist ikke kommet på, så her er en ny: ALLETIDERS ferie at dømme ud fra jeres beskrivelser og flotte billeder!! nNyd det nu i fulde drag alle 4.

Del siden